ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

#Huidverzorging   

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

 

Een huid is of wordt gevoelig, doordat de barrièrelaag is verstoord. Vergelijk het voor het gemak maar met een muur: je huidcellen zijn de bakstenen en de lipides zijn het cement, die de stenen bij elkaar houden. Als je huid gezond en in balans is, heeft de barrière lipidelaag geen openingen.

 

Een gevoelige huid wordt juist gekenmerkt door een verslechterde barrière lipidelaag. Even terug naar het voorbeeld van de muur: het cement brokkelt af door kou en wind en dan ontstaan er gaten. Wordt je huid blootgesteld aan triggers die de barrière (het cement) verstoren, dan resulteert dit in een gevoelige huid. Je herkent dit aan roodheid, droogte, irritatie en een oncomfortabel gevoel.


WAT ZIJN TRIGGERS DIE DE BARRIÈRE VERSTOREN?

Een gevoelige huid kan ontstaan door een of meer van de volgende factoren:

 

• Levensstijl: stress, voeding, roken, dehydratatie, alcohol, reacties op cosmetische ingrediënten, over-exfoliatie, uitdrogende producten of reacties op cosmetische procedures

 

• Omgevingsfactorenluchtvervuiling, allergenen in de lucht, weersomstandigheden, wisseling van de seizoenen, airco en verwarming

 

• Fysiologie: stress en hormonale fluctuaties

 

• Ziekte of medische aandoeningen: rosacea, eczeem, psoriasis

 

• Genetische aanleg


DE OPLOSSING

Dermalogica’s UltraCalming productlijn biedt dé oplossing voor de gevoelige huid.
De producten uit deze lijn zijn effectief in het verminderen van klachten zoals:

 

• roodheid, 

• dehydratatie,

• prikkelingen,

• irritatie

• en een verstoorde huidbarrière.

 

Maar nog belangrijker: de producten werken in op de bron van de gevoeligheid en zijn daardoor in staat de huid meer in balans te brengen en te beschermen tegen toekomstige gevoeligheid.

 

UltraCalming producten kalmeren dus niet alleen, ze werken ook preventief doordat ze de beschermende huidbarrière herstellen.

 

Onderzoek door het International Dermal Institute heeft aangetoond, dat bepaalde natuurlijke plantenextracten zeer effectief zijn in het verminderen van symptomen van een gevoelige huid, zonder daarbij de natuurlijke wondheling van de huid te verstoren.

 

Daarnaast is ieder UltraCalming product geformuleerd zonder lanoline, SD alcohol, minerale oliën, synthetische geur-en kleurstoffen. Al deze stoffen kunnen bijdragen aan het verergeren van gevoelige huidcondities.

 

De nieuwste producten in de UltraCalming lijn zijn de Barrier Defense Booster en de Calm Water Gel. Dit nieuwe UltraCalming Duo werkt synergetisch op het verminderen van gevoeligheid en huidirritaties. In deze blog lees je meer over deze twee krachtpatsers.
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum ├ęcht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl