DE 4 BELANGRIJKSTE FAKTOREN DIE DEHYDRATATIE VEROORZAKEN

#Huidverzorging   

Hoe ontstaat een vochtarme huid? Ontdek wat de 4 belangrijkste factoren zijn die dehydratatie veroorzaken.

 

Dehydratatie of een vochtarme huid is een huidconditie; dat betekent dat deze ook weer kan veranderen. De grote vraag is dan ook: waarom is mijn huid vochtarm? Interne en externe factoren kunnen ervoor zorgen dat je huidbarrière verstoord raakt en je huid vocht verliest. Dit zijn de 4 belangrijkste factoren die dehydratatie veroorzaken:


1. Leefstijl

Het eten van te weinig essentiële vetzuren (deze zitten vooral in avocado, vette vis en noten), overmatig alcohol- en caffeïnegebruik en langdurige periodes van stress zijn factoren die ervoor kunnen zorgen dat je huid vocht verliest en uitdroogt.

 

2. Omgevingsfactoren

Denk aan UV-stralen, centrale verwarming, temperatuurschommelingen en klimaat. Dit soort externe omgevingsfactoren kunnen ervoor zorgen dat er teveel vocht aan je huid wordt onttrokken. Je huid kan daardoor trekkerig en strak gespannen aanvoelen.

 

3. Lichamelijke factoren

Je lichaam bestaat voor 60 tot 70% uit water. Als je hiervan al een klein percentage verliest, dan kan dit leiden tot dehydratatie. Interne, lichamelijke factoren, zoals veroudering, hormonen en ziekte kunnen hiervoor zorgen.

 

4. Verkeerde producten

Als je producten gebruikt met agressieve en/of irriterende ingrediënten, dan kan dit je huidbarrière aantasten. Huideigen vetstoffen kunnen daardoor verloren gaan en je huid is dan minder goed in staat om vocht vast te houden en zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

 

Wil jij weten of je een droge huid hebt of een vochtarme huid? Lees hier wat het verschil is tussen die twee.

 

 

Foto © CC Javier Morales 
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum ├ęcht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl