INVLOED VAN ZON OP JE HUID: 5 BELANGRIJKE WEETJES

#Huidverzorging   

We weten allemaal dat de zon zorgt voor flinke schade aan je huid. In deze blog aandacht voor de de invloed van zon op je huid en wat jij hiertegen kunt doen.

 

De belangrijkste weetjes over de zon

We worden allemaal heel erg blij als de zon schijnt. Je voelt je meteen vrolijker en opgewekter. Niet zo gek, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zonlicht positieve effecten heeft op je gezondheid. Sterker nog: ons lichaam heeft zonneschijn nodig! Maar we weten ook dat de zon flinke schade aan je huid kan berokkenen. In deze blog aandacht voor de belangrijkste weetje over de invloed van zon op je huid en wat jij hiertegen kunt doen.


1. Producten met een beschermingsfactor (SPF) wordt een te hoge effectiviteit toegedicht
Dit is waar! Crèmes of sprays met een beschermingsfactor (hoog of laag) garanderen nooit een volledige bescherming tegen de zon. Knoop dat goed in je oren! De term ‘sunblock’ mag bijvoorbeeld niet meer worden gebruikt, omdat dit zou suggereren dat het mogelijk is om UV-stralen volledig te blokkeren; 100% bescherming tegen UV-stralen bestaat simpelweg niet.
Verder moet je weten dat het belangrijk is om genoeg zonnebrandcrème te gebruiken; dan doel ik niet op het aantal keren dat je je insmeert, maar de hoeveelheid crème per smeerbeurt. Het blijkt dat de gemiddelde gebruiker slechts een kwart van de benodigde hoeveelheid gebruikt. Houd de volgende maatstaf aan: één volle theelepel voor je gezicht en één à twee eetlepels voor je lichaam.


2. Achter glas kan ik ook verbranden
Ja, dit is geen fabeltje! Hoewel UVB-stralen door glas worden geblokkeerd, houdt glas de schadelijke UVA-stralen níet tegen; 50% van deze straling komt door het glas heen. Je huid kan dus ook beschadigd raken als je in de auto, op kantoor of ergens anders binnen in de zon zit. Dus óók dan insmeren!


3. Een verbrande huid vraagt om een crème met kalmerende plantenextracten
Klopt! Verkoelende ingrediënten stoppen het branden het beste. Vetten, zoals olieachtige crèmes, werken dus niet; deze houden de warmte van de huid juist vast, waardoor het verbrande gevoel nog eens kan verergeren. Koelen is de beste remedie. Producten met ingrediënten als kruidnagel, zoethout, lavendel en komkommer helpen om roodheid en pijn te verminderen. (P.S. Lees ook mijn blog 'Eerste hulp bij zonnebrand' voor meer tips).


4. Eén keer verbranden brengt je huid al blijvende schade toe
Helaas is dit ook waar. Je huid is slimmer dan je denkt. Iedere keer dat je huid in aanraking komt met daglicht, slaan je huidcellen dit op in hun geheugen. En iedere keer dat je verbrandt, beschadig je je huidcellen. Deze cellen zijn lidtekens diep in de huid, die zich op latere leeftijd tot huidkanker kunnen ontwikkelen.


5. Het hoeft niet zonnig te zijn om je huid te beschadigen
Feit; óók als het bewolkt of zelfs mistig is, kunnen UV-stralen je huid bereiken en schade veroorzaken. Zelfs korte blootstelling aan UV-straling, zoals even buiten je lunch eten of snel een boodschap doen, kunnen al genoeg zijn voor schade aan je huid.


Kortom: altijd goed insmeren, is mijn devies!

 


Foto Dermalogica
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum ├ęcht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl