INSMEREN MET SPF IN DE AUTO TEGEN UVA-STRALING? JA!

#Huidverzorging   

Wist je dat de zijruit van je auto meer UVA-straling doorlaat dan de voorruit? En dat je daardoor een groot risico loopt? Lees er alles over in deze blog.

 

Onlangs las ik in het NRC een artikel over het het feit dat de linker zijruit van je auto meer UVA-straling doorlaat dan de voorruit. En dat dit wellicht een verklaring is waarom huidkanker vaker links op het gezicht voorkomt. Maar ook dat er in het linkeroog vaker staar voorkomt dan in het rechter oog. Vooral bij mannen, en vooral bij autorijders. Oog- en huisartsen blijken dit al vanaf de jaren negentig op te merken… Belangrijke informatie die ik graag met je deel, vooral omdat het thema huidkanker (en zon) nog altijd super-actueel is.


ONDERZOEK WIJST UIT…

De Amerikaanse oogarts Brian S. Boxer Wachler kwam tot de conclusie dat de zijruit van de auto bijna nooit tegen huidkanker beschermt nadat hij 29 auto’s van 15 merken uit de productiejaren 2010-2014 onder de loep had genomen.

• De voorruit van alle gemeten auto’s hielden 95% van de UVA-straling tegen.
• Er waren slechts vier auto’s waarvan de linker zijruit dit ook deed, om precies te zijn de Mercedes S550 en drie van vier Lexussen.
• Een VW Golf uit 2014 haalde een UVA-blokkade van 82%.
• Alle andere merken (Mercedes E550 en alle Audi’s, BMW’s, Honda’s, Toyota’s, de Tesla, Porsche en Volvo) bleven steken tussen de 44 en 77%.


WAT VERKLAART HET VERSCHIL TUSSEN DE VOOR- EN ZIJRUIT?

De UV-bescherming van de voorruit blijkt te danken aan het feit dat elke vooruit uit twee lagen glas bestaat, bevestigd op kunststof folie. Die combinatie stopt UVA-straling net zo goed als een zonnebrandcrème met beschermingsfactor (SPF) 50. Voor de zijruiten wordt doorgaans een gehard glas gebruikt dat uit één laag bestaat; dit is te vergelijken met een SPF 16.


IEDERE DAG SPF!

Kortom: als je je nu nog steeds afvraagt of je achter glas ook kunt verbranden, luidt het antwoord eenduidig JA. Het is geen fabeltje. Ik schreef dit ook al in mijn blog met 5 belangrijkste weetjes over de invloed van de zon op je huid. En daarom blijf ik het ook herhalen: smeer alsjeblieft iedere dag trouw SPF op je huid en ben je bewust van de schade die de zon op je huid kan aanrichten. Het moge duidelijk zijn dat dit niet alleen voor de dames geldt, maar óók voor alle heren die goed voor zichzelf zorgen!

 

Bron: NRC
Foto © Andi Jetaime
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum ├ęcht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl