GEVOELIG TYPJE? DIT ZIJN 5 OORZAKEN VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

#Huidverzorging   

Jeuk, roodheid, schilfers, een branderig gevoel, snel geïrriteerd: allemaal symptomen van een gevoelige huid. Hoe komt dat? In deze blog leg ik je uit wat de 5 belangrijkste oorzaken zijn voor een gevoelige huid.

 

Maar voordat ik daarmee begin, moet je weten dat er een verschil is tussen een gevoelige huid en een gevoelig geworden huid. De eerste is een huidtype, de tweede een huidconditie.


Een gevoelige huid is genetisch bepaald. Dit komt vooral voor bij mensen met een lichte huidskleur. Een genetisch gevoelige huid is dunner dan een normale huid. Daardoor is hij gevoeliger voor invloeden van buitenaf.


Een gevoelig geworden huid is een huidconditie en iedereen kan dit krijgen. Allerlei factoren kunnen ervoor zorgen dat de huid gevoelig wordt, denk aan het klimaat, verkeerd productgebruik, stress, een onderliggende huidaandoening of leefstijl.


Hoewel een gevoelige huid en een gevoelig geworden huid van elkaar verschillen, zijn de symptomen vrijwel dezelfde: Jeuk, roodheid, schilfers, een branderig gevoel en snel geïrriteerd.

 

Oorzaken van een gevoelige huid

De volgende 5 factoren kunnen een gevoelige huid veroorzaken of verergeren:


1. Omgevingsfactoren
Extreme temperatuurschommelingen door warmte of kou en een te lage luchtvochtigheid in je (werk)omgeving kunnen ervoor zorgen dat je huid uitdroogt en daardoor gevoeliger wordt. Ook luchtvervuiling en chemicaliën kunnen je huid gevoeliger maken.


2. Verkeerd productgebruik
Verkeerd gebruik van cosmetica kan zorgen voor een geïrriteerde huid. Ook kunstmatige toevoegingen zoals parfum en synthetische kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties.


3. Leefstijl
Stress, roken, overmatige blootstelling aan UV-stralen; drie voorbeelden die ervoor zorgen dat er te veel vrije radicalen vrijkomen. Vrije radicalen tasten je bindweefsel aan, waardoor je huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt. Dit vergroot de kans op gevoeligheid en huidirritatie(s).


4. Dehydratatie
Een gedehydrateerde huid is vaak de voorloper van een gevoelige huid. Doordat de barrièrefunctie van een gedehydrateerde huid uit balans is, worden schadelijke invloeden van buitenaf minder goed tegengehouden. Dit kan huidirritaties, zoals jeuk en een rode huid tot gevolg hebben.


5. Huidaandoeningen
Roodheid, jeuk en schilfers kunnen duiden op een ontstekingsreactie van de huid als gevolg van een onderliggende huidaandoening. Rosacea en eczeem zijn hier voorbeelden van.


Goed om te weten: Dermalogica’s producten bevatten geen irriterende kunstmatige ingrediënten, zoals parfum en synthetische kleurstoffen.


Speciaal voor de gevoelige huid ontwikkelde Dermalogica de UltraCalming productlijn waarin botanische ingrediënten zijn verwerkt, zoals haver, gember-extract, kamille-extract en rode berenklauw. Meer weten? Aarzel niet en bel of mail mij!
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum ├ęcht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl