AVOCADO: GEHEIM RECEPT VOOR EEN GEZONDE HUID

#Healthyfoodhealthyskin   

Avocado’s zijn supergezond en 'n wondermiddel voor je huid. Ik heb in deze blog de belangrijkste weetjes over avocado voor je op een rij gezet.

 

Wie denkt dat avocado een dikmaker is, heeft het mis! Avocado’s bevatten juist veel goede, gezonde vetten en bijna 20 essentiële voedingsstoffen. Avocado’s zijn dus supergezond en een wondermiddel voor je huid. Als je regelmatig avocado eet, dan zal je huid je dankbaar zijn. Ik hebb de belangrijkste weetjes over avocado voor je op een rij gezet; één voor één goede redenen om ze vaker te eten!

 

♥ Avocado is geen groente, maar een vrucht van de advocaatboom.

♥ Avocado’s bevatten bijna 20 essentiële voedingsstoffen, waaronder omega-3 vetzuren, vitamines, mineralen en kalium. Omdat avocado’s ook veel vezels bevatten, wordt het eiwit in de vrucht gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam. Dit in tegenstelling tot het eiwit in biefstuk, wat veel moeilijker verteerbaar is. Dus ben je op zoek naar een goede bron van eiwitten, omdat je vegetariër bent of omdat je weinig vlees eet, dan zijn avocado’s een goed alternatief als onderdeel van je dagelijks dieet.
De combinatie van de voedingsstoffen in avocado’s zorgt bovendien voor een krachtige ontstekingsremmende werking. De vitamines C en E, carotenoïden, selenium, zink, fytosterolen en omega-3 vetzuren in avocado’s beschermen tegen infecties. Dit betekent dat door het eten van avocado artrose en reumatoïde artritis kunnen verminderen of misschien zelfs worden voorkomen.

♥ Een avocado bevat zo’n 30% gezonde onverzadigde vetten. Deze verminderen de kans op diabetes en helpen om je cholesterol in balans te houden.

♥ Avocado’s bevatten foliumzuur; dit bevordert een goede stoelgang en stimuleert de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

♥ Avocado bevat drie keer zoveel luteïne als ander fruit en groenten. Luteïne is een carotenoïde (dit is een natuurlijk pigment) en beschermt tegen staar en bepaalde vormen van kanker. Als je voedsel eet dat rijk is aan carotenoïden, krijg je een grote hoeveelheid vitamine A binnen (goed voor je ogen!). Carotenoïden stimuleren ook de werking van het immuunsysteem en bevorderen een gezonde werking van het voortplantingssysteem. Omdat carotenoïden vetoplossend zijn, beschik je door het eten van avocado’s over de gezonde vetten die er gelijk voor zorgen dat de voedingstoffen goed worden opgenomen.

♥ Het vet in avocado’s biedt een goede bescherming tegen hartziekten. Uit onderzoek blijkt, dat oliezuur (een vetzuur) de gezondheid van het cardiovasculaire syststeem verbetert. Veel mensen nemen supplementen om meer omega-3 vetzuren te binnen te krijgen om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen; avocado’s zijn van nature rijk aan omega-3.

♥ Vermijd het eten van overrijpe avocado (je herkent deze exemplaren doordat ze erg zacht aanvoelen). Een rijpe avocado mag geen deuken hebben. Een onrijpe avocado kun je thuis laten rijpen; dit gaat sneller als je ‘m naast een appel of banaan in de fruitschaal legt. Nog sneller gaat het als je ze samen in een papieren zak bewaart. De meeste voedingsstoffen van de avocado zitten vlak onder de schil.

 

Tip: snel naar dit lekkere recept voor guacamole!
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Healthyfoodhealthyskin   

#Healthyfoodhealthyskin   

HOMEMADE KIP KERRIE

Als foodie struin ik continu Instagram af op zoek naar nieuwe lekkere gezonde recepten. Dit recept voor homemade kip kerrie vond ik op @foodilovenl en ik deel het op mijn beurt weer heel graag met jou...


#Healthyfoodhealthyskin   

STAMPPOT VAN ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN HÜTTENKÄSE

Vanavond barst hier in het zuiden het carnavalsgeweld los. Alle reden om fervente carnavalsvierders te trakteren op een gezonde stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse. Deze puree zorgt n...


#Healthyfoodhealthyskin   

HET LEKKERSTE RECEPT VOOR AZIATISCHE NOODLE SOEP (RAMEN)

Deze rijk gevulde ramen (ofwel Aziatische noodle soep) is té lekker voor woorden. Een echte opkikker, boordevol smaken en gezonde ingrediënten. Maak ‘m dit weekend nog!

Categorieën

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl