YUMMIE EENPERSOONS APPELKWARKTAARTJE!

#Healthyfoodhealthyskin   

Goddelijk als ontbijt of lunch, dit eenpersoons appelkwarktaartje! Inmiddels ben ik verslaafd. Hier vind je het recept!

 

Dit is een luchtig, niet te zoet, maar vooral eiwitrijk ontbijt. De perfecte start van de dag. Natuurlijk kun je dit kwarktaartje ook meenemen als lunch, want dankzij de vele eiwitten (met name in de kwark), ben je dan gevrijwaard van een middagdipje. Een recept dat ik dus heel graag met jullie deel (en dat bij mij op dit moment bijna iedere dag op het menu staat)!

 

Wat heb je nodig?

❤ 250 ml magere kwark
❤ 1 appel (Jonagold)
❤ 1 eetlepel rozijnen
❤ 10 gram roomkaas
❤ 1 vel gelatine
❤ 25 gram gemengde noten
❤ 25 gram gewelde dadels
❤ 1 tl honing
❤ 1 tl kaneel                 
❤ een eenpersoons springvorm of gebruik de Boho-Tiffin* zoals op de foto of een ander klein bakje

 

Aan de slag!

1. Snijd de appel in kleine stukjes en zet ze 20 minuten in een warme oven; de appel mag best een beetje zacht worden. De laatste 5 minuten doe je de rozijnen erbij.

 

2. Meng de dadels, de noten en de honing even in de keukenmachine en maak van het mengsel een platte taartbodem in de springvorm (of waar je het taartje ook in gaat maken). Goed aanduwen voor de stevigheid! Verdeel de helft van de appel met de rozijnen losjes over de taartbodem.

 

3. Vervolgens meng je de kwark, de kaneel, de roomkaas en de andere helft van de appel in de keukenmachine; ruim 1 minuut mixen!

 

4. Week de gelatine 5 minuten in KOUD water; gebruik een steelpannetje met een klein bodempje water en voeg hier de gelatine aan toe. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost en voeg toe aan het kwarkmengsel. Dit mengsel giet je nu bovenop de taartbodem. Even in de koelkast en laten opstijven. En dan: smullen maar!
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Healthyfoodhealthyskin   

#Healthyfoodhealthyskin   

HOMEMADE KIP KERRIE

Als foodie struin ik continu Instagram af op zoek naar nieuwe lekkere gezonde recepten. Dit recept voor homemade kip kerrie vond ik op @foodilovenl en ik deel het op mijn beurt weer heel graag met jou...


#Healthyfoodhealthyskin   

STAMPPOT VAN ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN HÜTTENKÄSE

Vanavond barst hier in het zuiden het carnavalsgeweld los. Alle reden om fervente carnavalsvierders te trakteren op een gezonde stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse. Deze puree zorgt n...


#Healthyfoodhealthyskin   

HET LEKKERSTE RECEPT VOOR AZIATISCHE NOODLE SOEP (RAMEN)

Deze rijk gevulde ramen (ofwel Aziatische noodle soep) is té lekker voor woorden. Een echte opkikker, boordevol smaken en gezonde ingrediënten. Maak ‘m dit weekend nog!

Categorieën

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl