VETTE VIS: GEGRILDE ZALMMOOT MET AARDAPPELSALADE EN SPINAZIE

#Healthyfoodhealthyskin   

Als ik kies voor vis, dan alleen vette vis. Vette vis is een ‘superfood’, omdat die de meeste voedingsstoffen bevat. Hier vind je 'n lekker zalmrecept!


VIS EN MET NAME VETTE VIS IS SUPERGEZOND EN MAG ZEKER TWEE KEER WEEK OP JE MENU STAAN!

Bijna iedereen weet inmiddels wel dat vette vis goed is voor je gezondheid dankzij de goede gezonde vetten (vooral Omega 3). Maar wist je dat er ook heel veel vitaminen in vis zitten? Met name vitamine A, D en B12.

 

Vitamine A is belangrijk voor je ogen en vitamine D onder meer voor het goed functioneren van je hersenen. Vitamine D vervult nog een andere functie: het zorgt ervoor dat het calcium in je lichaam zich kan binden aan je botten en tanden. En vitamine B12 is belangrijk voor je zenuwstelsel.

 

Verder is vis een belangrijke leverancier van mineralen, zoals jodium en zink. Jodium heb je nodig voor een goede werking van onder meer je schildklier. Zink helpt bij het opbouwen en onderhouden van een goede weerstand.

 

Als ik kies voor vis, dan staat vette vis met stip op één. Vette vis is echt een ‘superfood’, omdat deze soorten de meeste voedingsstoffen bevattten. Voorbeelden van vette vissoorten zijn zalm, tonijn, haring en makreel. Vast en zeker overbodig om te zeggen, maar verse vis is gezonder dan vis uit een blikje.

 

Om deze week maar meteen goed te starten, krijg je vandaag het recept voor gegrilde zalmmoot.

 

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

 • 2 verse zalmmoten
 • 3 aardappelen (vastkokend)
 • 8 zwarte olijven in plakjes gesneden
 • 200 gram verse spinazie
 • 2 sjalotjes
 • verse peterselie
 • verse bieslook
 • verse basilicum
 • 2 theelepels witte balsamico azijn
 • 2 theelepels walnootolie
 • olijfolie
 • zout en peper

 

Bereiding

1. Kook de aardappelen in de schil gaar.

 

2. Pel ze als ze nog warm zijn.

 

3. Prak de aardappelen en roer er een paar druppels olijfolie doorheen, samen met de fijngehakte verse kruide en de in plakjes gesneden olijven.

 

4. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en grill ze rosé.

 

5. Snipper de sjalotjes en roerbak ze in de walnootolie.

 

6. Haal de pan met de sjalotjes van het vuur en roer de spinazie er doorheen. Daarna voeg je een paar druppels witte Balsamico azijn toe.

 

7. Maak twee mooie torentjes van de aardappelsalade, de spinazie en de zalmmoten; als je wilt kun je het op smaak afmaken met een beetje zout en peper.


Smullen!
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Healthyfoodhealthyskin   

#Healthyfoodhealthyskin   

HOMEMADE KIP KERRIE

Als foodie struin ik continu Instagram af op zoek naar nieuwe lekkere gezonde recepten. Dit recept voor homemade kip kerrie vond ik op @foodilovenl en ik deel het op mijn beurt weer heel graag met jou...


#Healthyfoodhealthyskin   

STAMPPOT VAN ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN HÜTTENKÄSE

Vanavond barst hier in het zuiden het carnavalsgeweld los. Alle reden om fervente carnavalsvierders te trakteren op een gezonde stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse. Deze puree zorgt n...


#Healthyfoodhealthyskin   

HET LEKKERSTE RECEPT VOOR AZIATISCHE NOODLE SOEP (RAMEN)

Deze rijk gevulde ramen (ofwel Aziatische noodle soep) is té lekker voor woorden. Een echte opkikker, boordevol smaken en gezonde ingrediënten. Maak ‘m dit weekend nog!

Categorieën

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl