TIPS VOOR JE HUIDVERZORGING OP VAKANTIE AAN ZEE

#Huidverzorging   

Heb jij een heerlijke strandvakantie in het vooruitzicht? Dan doe je voordeel met deze tips voor jouw huidverzorging op vakantie aan zee.

 

Bedenk goed; tijdens je vakantie aan het strand is één keer per dag insmeren met een goede zonnebrandcrème echt níet voldoende. Regelmatig en genoeg smeren is heel erg belangrijk voor je huid.
Mijn tip: gebruik als richtlijn één theelepel voor je gezicht en 1 à 2 eetlepels voor je lichaam. Herhaal dit om de twee uur en zoek de schaduw op tussen 12 en 15 uur.

 

Afspoelen na het zwemmen

Of je nu kiest voor de zee of een dagje zwemmen in het zwembad, je huid heeft altijd te lijden onder de samenstelling van chloor en zouten. Dit kan leiden tot vochtverlies en zelfs uitdroging, omdat je huid wordt ontdaan van haar natuurlijk vetten.
 

Tip: spoel je na het zwemmen direct af om vochtvermindering te voorkomen en je huid niet te zeer te laten uitdrogen. Reinig en exfolieer je huid, bijvoorbeeld met Exfoliation Body Scrub van Dermalogica. En iedere avond goed insmeren met een rijke bodycrème om je huid te voeden, irritaties tegen te gaan en het hydratatieniveau op peil te houden. 

 

Wat te doen als je toch verbrandt?

Ook als je je huid regelmatig met een hoge beschermingsfactor insmeert, kun je nog altijd beschadigingen oplopen door de dagelijkse UV-stralen waaraan je huid wordt blootgesteld. Mocht dit onverhoopt gebeuren, dan is mijn tip: blijf uit de zon en drink veel water.

 

De focus ligt op het verminderen van de beschadiging, zodat deze niet verder je huid in gaat. Neem een koud bad (zonder verzorgingsproducten) en dep je huid droog. Breng een kalmerende after-sun gel aan op de rode zones op je huid. Dermalogica’s After Sun Repair is nu je beste vriend. Het hoofdingrediënt, Japanse Els, versnelt het herstel van de opgelopen huidschade.

 

Gebruik het ’s avonds als masker om je huid te hydrateren en te laten herstellen van een stranddag. In de blog 'Eerste hulp bij zonnebrand' vind je nog meer tips.

 

Lees ook mijn tips voor de beste gezichtsverzorging een stedentrip.




GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum écht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.





Categorieën

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl