Dit brood is zó lekker, dat ik er héle dunne plakjes van snijd, zodat ik er niet twee, maar drie op mijn ontbijtbordje kan draperen. En dan snijd ik ieder plakje nog eens in vieren en mijn feestje is compleet. Een absolute aanrader dus (vooral omdat het ook zó snel klaar is en je er drie dagen plezier van hebt).
200 gr speltbloem
40 gr custardpoeder
1 pakje bakpoeder
150 gr magere vanillekwark (van Jumbo); alternatief is Griekse yoghurt (0% vet)
90 gr eiwit
100 gr appelmoes (zonder toegevoegde suikers!)
2 grote bananen (300 gr)
1 appel (in plakjes)
topping: muesli, (pecan)noten of chocolade (puur)
1. Verwarm de over voor op 180 graden.
2. Doe alle droge ingrediënten (speltbloem, custardpoeder en bakpoeder) in een kom. In een andere kom prak je de bananen tot moes; voeg hier de appelmoes, het eiwit en de kwark aan toe.
3. Meng ‘droog’ en ‘nat’ nu door elkaar met een spatel tot een mooi glad mengsel.
4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het deegmengsel hierin.
5. Strijk het deeg plat, steek de appelplakjes rechtop in het deeg en tot slot voeg je jouw favoriete topping toe.
6. Bak het bananenbrood 35 minuten op 180 graden. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is. Als het stokje droog is, is hij goed (anders nog even 5 of 10 minuutjes extra in de oven laten staan).
Smullen!
Voedingswaarde per plak brood (zónder topping)
Kcal 132
Koolhydraten 21,9 gr
Eiwit 8,2 gr
Vet 1 gr
Vezels 1,5 gr
Beeld gevonden via © Laura Brijde
HOMEMADE KIP KERRIE
Als foodie struin ik continu Instagram af op zoek naar nieuwe lekkere gezonde recepten. Dit recept voor homemade kip kerrie vond ik op @foodilovenl en ik deel het op mijn beurt weer heel graag met jou...
STAMPPOT VAN ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN HÜTTENKÄSE
Vanavond barst hier in het zuiden het carnavalsgeweld los. Alle reden om fervente carnavalsvierders te trakteren op een gezonde stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse. Deze puree zorgt n...
HET LEKKERSTE RECEPT VOOR AZIATISCHE NOODLE SOEP (RAMEN)
Deze rijk gevulde ramen (ofwel Aziatische noodle soep) is té lekker voor woorden. Een echte opkikker, boordevol smaken en gezonde ingrediënten. Maak ‘m dit weekend nog!
De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!