QUESADILLA MET SPINAZIE, RODE UI, PIJNBOOMPITJES EN GEITENKAAS

#Healthyfoodhealthyskin   

In deze blog trakteer ik je op een heerlijk recept voor quesadilla met spinazie, rode ui, pijnboompitjes en geitenkaas. Lekker als lunch, maar wat mij betreft ook ideaal als avondeten…

 

Ik ben altijd op zoek naar inspiratie voor gezonde recepten voor mijn rubriek #HealthyFoodHealthySkin. Instagram is hiervoor een perfect medium; er zijn zóveel foodies die de lekkerste recepten delen. Vaak maak ik van een recept een Astrid-versie, maar soms zijn ze gewoon helemaal perfect en hoef ik er niets meer aan te doen. Al mijn favoriete recepten verzamel ik in mijn eigen kookschrift en op mijn beurt deel ik die weer heel graag met jou. Vandaag trakteer ik je op een heerlijk recept van Detox coach Jacqueline van Lieshout: quesadilla met spinazie, rode ui, pijnboompitjes en geitenkaas. 


WAT HEB JE NODIG?

 • 2 wraps en voor de vulling:
 • diepvriesspinazie in deelblokjes
 • geitenkaas naar keuze
 • 1 fijngesnipperde rode ui
 • een klein handje geroosterde pijnboompitjes


AAN DE SLAG!

 1. Laat de blokjes spinazie die je gaat gebruiken ontdooien.
  Druk zoveel mogelijk vocht eruit door de spinazie in een vergiet plat te drukken met een lepel.
   
 2. Meng de spinazie, de kaas, de pijnboompitjes en het uitje in een kom.
   
 3. Beleg één van de wraps met het mengsel en bedek de wrap nu met de andere wrap (dit heet nu een quesadilla).
   
 4. Nu ga je de wrap bakken in een pan met anti-aanbaklaag (het is namelijk het lekkerst als je de wrap zonder olie bakt); zorg dat de pan flink heet is en leg de quesadilla er in.
   
 5. Houd een spatel bij de hand, zodat je hem op tijd kunt omdraaien. Pas op dat hij niet verbrandt. Draai de quesadilla  na 1,5 minuut voorzichtig om en bak hem aan de andere kant. Check even of de kaas gesmolten is, want dat is wel zo lekker… 


  Smakelijk!

  En? Ga jij het proberen? Ik vind het leuk als je een foto van jouw quesadilla met me deelt op Facebook!

  Recept en foto: Jacqueline van Lieshout, Detox coach
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Healthyfoodhealthyskin   

#Healthyfoodhealthyskin   

HOMEMADE KIP KERRIE

Als foodie struin ik continu Instagram af op zoek naar nieuwe lekkere gezonde recepten. Dit recept voor homemade kip kerrie vond ik op @foodilovenl en ik deel het op mijn beurt weer heel graag met jou...


#Healthyfoodhealthyskin   

STAMPPOT VAN ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN HÜTTENKÄSE

Vanavond barst hier in het zuiden het carnavalsgeweld los. Alle reden om fervente carnavalsvierders te trakteren op een gezonde stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse. Deze puree zorgt n...


#Healthyfoodhealthyskin   

HET LEKKERSTE RECEPT VOOR AZIATISCHE NOODLE SOEP (RAMEN)

Deze rijk gevulde ramen (ofwel Aziatische noodle soep) is té lekker voor woorden. Een echte opkikker, boordevol smaken en gezonde ingrediënten. Maak ‘m dit weekend nog!

Categorieën

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl