PROJECT AFVALLEN #4: THE FINAL COUNTDOWN

#Lifestyle   

Het grote aftellen is begonnen… nog 2 dagen en dan is het zover: 45! Benieuwd of het me gelukt is om 5 kilo minder te wegen? Je leest het in deze laatste blog over mijn project afvallen.

 

Eigenlijk ben ik in de verkeerde maand geboren. September is helemaal geen handige maand om jezelf een afval-doel te stellen. Waarom? De zomervakantie! En zeker niet als je in die zomervakantie ook nog eens naar Amerika gaat, waar op iedere hoek van de straat hamburgers en frietjes lonken... 

 

Sterker nog, de week vóórdat ik naar Las Vegas vertrok, was ik eigenlijk al aan het ‘in-eten’. Bij alles dacht ik: “Ach, ik ga toch naar Amerika.” Funest voor mijn mindset! Maar ik moet zeggen, in de VS heb ik echt wel opgelet. Ik zat ’s ochtens aan een übergezond ontbijtje met havermout, nootjes, frambozen, kaneel en rozijnen. En ook ’s middags en ’s avonds heb ik niet ongezond gegeten. Ik heb ook geen rare dingen gedaan; ik heb zelfs geen chips gegeten en dát wil wat zeggen, want Amerika is voor mij synoniem met chips.

 

Kortom, ik heb lekker gegeten op een gezonde manier. En daar zaten best veel hamburgers bij, maar een hamburger is rundvlees en dat is gezond. En het broodje liet ik steevast links op mijn bord liggen. En, eerlijk is eerlijk, ik heb genoten van meer dan één Starbucks Frappuccino.

 

Eenmaal terug in Nederland, had ik net de tijd om de koffers uit te ruimen en weer opnieuw in te pakken, want de volgende vakantie met de kinderen stond op het programma. Ook in die week ben ik niet buiten mijn boekje gegaan. Maar feit is, je bent uit je flow en je mindset hangt volledig in de wilgen. Daardoor gaf ik makkelijker toe aan grote verleidingen. Hoe menselijk, nietwaar?! Maar hoe lastig ook, want 23 september lag op de loer. Hoe krijg ik die laatste 2 kilo er nu nog af? Ik kan en wil níet falen…

 

Thuis weer gesettled, kostte het me de grootste moeite om mijn ritme en mindset te hervinden. Balen, want voor de vakantie zat ik zó goed in. En nu een grote bekentenis: om mezelf een steuntje in de rug te geven om mijn einddoel te halen, heb ik naar Momentum gegrepen… Puur en alleen om mijn mindset terug te vinden (en ik weet natuurlijk als geen ander dat Momentum je vetverbranding stimuleert en je daardoor gewoon sneller en makkelijker afvalt).

 

Tegelijkertijd ben ik vanaf dat moment heel actief gaan hardlopen en die combi bleek de sleutel voor succes. Nadat ik drie weken lang de weegschaal heb gemeden, was afgelopen weekend het ‘moment suprême’; ik heb de weegschaal onder uit de kast gevist… Het is een wonder dat hij nog leeft, want mijn vreugdesprong was enorm toen ik de cijfers zag verschijnen: ik heb het gehaald, die 5 kilo zijn er af! Jippie-ja-jee! Ik ben supertrots (ondanks een beetje ‘foetelen’ met Momentum) en dankbaar voor de hulp en begeleiding van Angelika.

 

De allergrootste winst van dit project is dat ik tussendoor niet meer snaai. Als je wilt afvallen en/of je streefgewicht wilt behouden, dan is er maar één ding belangrijk: bewust en gezond eten (en eigenlijk moet je dit altijd willen, ongeacht je gewicht!). Je mindset en je commitment naar jezelf zijn bepalend voor je succes.

 

Als je alleen bent en je hoeft met niemand rekening te houden, is dat uiteraard een stuk gemakkelijk dan wanneer je een gezin met kinderen hebt; dan is het gewoon lastiger en kost het je meer tijd en heel veel commitment. Maar geloof me, als je die mindset eenmaal te pakken hebt, dan is het bijna ‘verslavend’ om goed voor jezelf te zorgen. En met een beetje geluk profiteert je gezin daar net zo hard van mee!
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Lifestyle   

#Lifestyle   

DE GROTE SCHOONMAAK: BEGIN KLEIN!

In deze gastblog van Jackie Rademakers lees je alles over het geheim van De Grote Schoonmaak en hoe je dit praktisch aanpakt. Je mag klein beginnen!


#Lifestyle   

KUNST IN DE SALON!

Me so happy! Ik heb straks een echte Schroeten aan de muur. Kunst in de salon, hoe gaaf is dat?! Hier lees je hoe snel dat was geregeld.


#Lifestyle   

IK BEN GEEN JANUARI-TRUTJE

Hoe wordt gezond eten gewoon een gezonde levensstijl waar je geen moeite meer voor hoeft te doen? Hier lees je hoe ik dat voor elkaar heb gekregen.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl