Deze kwarkbollen zijn honderd keer gezonder dan klassieke oliebollen en wat mij betreft ook véél lekkerder. Vooral heerlijk als ze net uit de oven komen en nog warm zijn.
❤ 150 gr rozijnen
❤ 250 gr Optimel kwark appel/kaneel
❤ 2 eieren
❤ 15 gr olijfolie
❤ 250 gr speltbloem
❤ 1 pakje bakpoeder
❤ snufje zout
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de kwark, olijfolie, eieren, het zout en het bakpoeder door elkaar.
3. Voeg de bloem en de rozijnen toe.
4. Maak met een ijsknijper 12 bolletjes en leg die op de met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bak de kwarkbollen circa 20 minuten op 180 graden.
Ik eet ze het allerliefste vlak nadat ze uit de oven zijn gekomen, want warm zijn ze echt het aller-aller-allerlekkerst!
Wat zit er in (per 100 gr)?
Kcal 143
Koolhydraten 24,8 gr
Eiwit 5,5 gr
Vet 2,25 gr
Vezels 2,9 gr
HOMEMADE KIP KERRIE
Als foodie struin ik continu Instagram af op zoek naar nieuwe lekkere gezonde recepten. Dit recept voor homemade kip kerrie vond ik op @foodilovenl en ik deel het op mijn beurt weer heel graag met jou...
STAMPPOT VAN ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN HÜTTENKÄSE
Vanavond barst hier in het zuiden het carnavalsgeweld los. Alle reden om fervente carnavalsvierders te trakteren op een gezonde stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse. Deze puree zorgt n...
HET LEKKERSTE RECEPT VOOR AZIATISCHE NOODLE SOEP (RAMEN)
Deze rijk gevulde ramen (ofwel Aziatische noodle soep) is té lekker voor woorden. Een echte opkikker, boordevol smaken en gezonde ingrediënten. Maak ‘m dit weekend nog!
De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!