GRUWELIJK LEKKERE GRANOLA BARS

#Healthyfoodhealthyskin   

I love granola. Maar ja, íedere dag granola als ontbijt wordt ook saai. Afwisseling is het toverwoord, dus toen ik dit recept voor granola bars tegenkwam, móest ik dat gewoon proberen.


Het was meteen een schot in de roos. Meestal gooi ik een Astrid-sausje over de recepten die ik uitzoek, maar dat was deze keer niet nodig. Deze granola bars zijn simpelweg gruwelijk lekker. Ideaal voor een snel ontbijt, maar ook perfect om mee te nemen als lunch naar je werk of als je een dag veel onderweg bent. Wat mij betreft een toppertje.
 

WAT HEB JE NODIG?

 • 1 blikje gecondenseerde melk 400 gr (je vindt dit in de supermarkt meestal bij de koffiemelk, anders even vragen)
 • 250 gr (grove) havermout vlokken
 • 75 gr kokosrasp
 • 225 gram ongebrande noten, zaden, gedroogde vruchten en pitten (er zijn kant-en-klare zakjes te koop, bijvoorbeeld de fruit- en pittenmix van AH, maar je kunt ook kiezen voor een eigen combi, bijvoorbeeld 100 gr zonnebloempitten en 125 gr krenten; wat jij lekker vindt).
 • 1 zakje vanille suiker
 • en een snufje zout


AAN DE SLAG

 1. Bekleed een groot (vierkant) bakblik of een ovenschotel met bakpapier.
   
 2. Verwarm de oven voor op 130 gr.
   
 3. Doe de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm dit langzaam tot het wat vloeibaar wordt.
   
 4. Meng alle andere ingrediënten in een schaal, schenk de verwarmde melk erbij en roer alles goed door elkaar.
   
 5. Schenk het mengsel in het bakblik. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan; echt flink aandrukken, anders valt alles uit elkaar.
   
 6. Zet het bakblik 45 minuten in de oven; de laatste 2 minuten verhoog je de stand naar 200 graden, zodat de bovenkant mooi bruin wordt.
   
 7. Haal het baksel meteen uit de vorm, anders wordt de onderkant vochtig. Leg op een plank en snijd in mooie rechthoekige bars of vierkante ‘hapklare’ blokjes als je dat leuker vindt. Gewoon breken kan ook, dat doe ik het liefste.
   
 8. Laat de granola bars goed afkoelen en berg ze luchtdicht afgesloten op. Zo kun je ze gemakkelijk een paar dagen bewaren (mits ze zo lang overleven, want ze zijn gruwelijk lekker).

 

Smakelijk!

P.S. Ga jij ze maken, deze granola bars? Ik vind het heel erg leuk als je een foto met me deelt op Facebook!
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Healthyfoodhealthyskin   

#Healthyfoodhealthyskin   

HOMEMADE KIP KERRIE

Als foodie struin ik continu Instagram af op zoek naar nieuwe lekkere gezonde recepten. Dit recept voor homemade kip kerrie vond ik op @foodilovenl en ik deel het op mijn beurt weer heel graag met jou...


#Healthyfoodhealthyskin   

STAMPPOT VAN ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN HÜTTENKÄSE

Vanavond barst hier in het zuiden het carnavalsgeweld los. Alle reden om fervente carnavalsvierders te trakteren op een gezonde stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse. Deze puree zorgt n...


#Healthyfoodhealthyskin   

HET LEKKERSTE RECEPT VOOR AZIATISCHE NOODLE SOEP (RAMEN)

Deze rijk gevulde ramen (ofwel Aziatische noodle soep) is té lekker voor woorden. Een echte opkikker, boordevol smaken en gezonde ingrediënten. Maak ‘m dit weekend nog!

Categorieën

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl