Een portobello is in feite een uit de kluit gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm. De reuzenvariant van de kastanjechampignon is uit Amerika komen overwaaien, waar hij vooral favoriet is op de barbecue. Door zijn forse afmeting is de portobello bij uitstek geschikt om te vullen. Bijvoorbeeld met prei, verse italiaanse kruiden en kip, zoals in dit Momentum-recept. Smullen!
♥ 4 portobello’s* (let erop dat ze mooi bruin en stevig zijn)
♥ 200 gram kipfilet (voor de vegetarische variant vervang je de kip eenvoudig door een paddenstoelenmelange)
♥ 1 sjalotje
♥ 1 prei
♥ 1 teentje knoflook
♥ 2 eetlepels verse fijngehakte Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn, salie, basilicum en laurier)
♥ 75 gram rucola sla
♥ 2 soepstengels
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd alle ingrediënten fijn (de portobello’s natuurlijk niet!) en meng alles goed door elkaar.
3. Zet de wok (of koekenpan) op het vuur totdat deze goed heet is. Roerbak het mengsel een paar minuten op hoog vuur.
4. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en vul ze met het mengsel en kruimel de soepstengsels erover.
5. Doe de portobello’s in een ovenschaal, plaats deze in de voorverwarmde oven en laat het geheel in ongeveer 10 minuten gaar worden.
De portobello’s opdienen op een bedje van rucola (eventueel aangemaakt met een beetje azijn).
Buon appetito!
*Je kunt portobello’s 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar ze niet bij sterk ruikende groenten, zoals prei en ui. Paddenstoelen nemen namelijk gemakkelijk geurtjes over. Leg ze ook niet in de buurt van fruit of citrusvruchten, want dan verouderen ze sneller.
HOMEMADE KIP KERRIE
Als foodie struin ik continu Instagram af op zoek naar nieuwe lekkere gezonde recepten. Dit recept voor homemade kip kerrie vond ik op @foodilovenl en ik deel het op mijn beurt weer heel graag met jou...
STAMPPOT VAN ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN HÜTTENKÄSE
Vanavond barst hier in het zuiden het carnavalsgeweld los. Alle reden om fervente carnavalsvierders te trakteren op een gezonde stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse. Deze puree zorgt n...
HET LEKKERSTE RECEPT VOOR AZIATISCHE NOODLE SOEP (RAMEN)
Deze rijk gevulde ramen (ofwel Aziatische noodle soep) is té lekker voor woorden. Een echte opkikker, boordevol smaken en gezonde ingrediënten. Maak ‘m dit weekend nog!
De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!