10 DO’S & DONT’S VOOR DE MOOISTE LIPPEN OM TE ZOENEN

#Huidverzorging   

In deze blog verklap ik hoe je ‘kissable lips’ krijgt. Tien do’s en dont’s voor de mooiste lippen om te zoenen. Want je lippen vragen ook om verzorging!

 

 

Mooie lippen om te zoenen, wie wil dat niet? Bovendien, je lippen zijn de mooiste verpakking van je stralende lach. Daarom vragen je lippen ook om een portie liefdevolle verzorging. In deze blog verklap ik hoe je ‘kissable lips’ krijgt. Tien do’s en dont’s voor de mooiste lippen om te zoenen.


1. Scrubben maar!


Beter gezegd: exfoliëren. Bijna iedereen weet het, maar bijna niemand doet het…
Net zoals je huid willen je lippen ook regelmatig worden geëxfolieerd, zodat dode huidcellen worden verwijderd. Het kost je weinig tijd en levert een optimaal resultaat op. Ben wel voorzichtig, want je lippen zijn gevoelig en kwetsbaar.

Je kunt een speciale lip scrub gebruiken, maar je kunt ook voorzichtig met je natte tandenborstel over je lippen bewegen (alsof je je tanden poetst, maar dan op je lippen). Of je gebruikt een droog washandje of een handdoek. Na het exfoliëren smeer je je lippen in met een verzorgende vochtinbrengende lipbalsem.


2. Must-have: lipverzorging
 

Het geheim van mooie lippen om te zoenen is een goede lipverzorging. Belangrijk is dat je voor kwaliteit gaat, want goedkope balsems op basis van wax (zoals de Labello’s van deze wereld) drogen je lippen juist uit en daardoor raak je steeds verder van huis. Kies daarom altijd voor een verzorgend en vochtinbrengend product zonder uitdrogende ingrediënten en zonder synthetische geur- en kleurstoffen. Bijvoorbeeld Dermalogica’s Renewal Lip Complex; een geavanceerde lipbehandeling die de strijd aangaat met fijne lijntjes rond de mond en tegelijkertijd de lippen verzorgt. Avocado-olie, cacaoboter en kariéboter verzachtend de huid en verminderen droge lippen. Voor de nacht adviseer ik de Nightly Lip Treatment.

 

3. Een maskertje


Een lipmaskertje op zijn tijd en je lippen zijn je eeuwig dankbaar. Breng een laag verzorgende lipcrème op je lippen aan, óf een dotje van een hydraterend masker (dat je normaal voor je gezicht gebruikt). Laat dit een minuut of vijf intrekken. Daarna verwijder je de overtollige crème met een tissue. Je lippen zullen er weer prachtig uitzien.

 

4. For women only: sexy lipgloss


Glanzende lippen zijn een lust voor het oog. Om je lippen extra aantrekkelijk te maken, is lipgloss ideaal.
Tip: als je alleen lipgloss op het midden van je lippen aanbrengt, lijken ze dikker en voller.
Pers na het aanbrengen van de lipgloss nooit je lippen op elkaar. De neiging is groot, maar er gaat heel wat van de glans verloren.

 

WAT JE VOORAL NIET MOET DOEN


5. Trek niet aan velletjes


Als er velletjes op je lippen zitten, dan schreeuwen ze om verzorging. Gezonde lippen vertonen namelijk geen velletjes. Heb je toch velletjes, trek er dan vooral niet aan. Je loopt het risico dat er een wondje ontstaat en dan duurt het veel langer voordat je lippen weer glad en geheeld zijn.

 

6. Bescherm je lippen tegen UV-straling


Bescherm niet alleen je huid, maar ook je lippen tegen de schadelijke invloeden van de zon met een UV-filter. Je lippen kunnen namelijk ook verbranden en dat is allesbehalve lollig. Er vormen zich (wit gekleurde) blaasjes die littekens kunnen achterlaten en dat wil je zéker niet.

 

7. Lik niet aan je lippen


Als je de neiging hebt om aan je lippen te likken, kan dat duiden op stress, maar het kan ook een teken zijn dat je lippen zijn uitgedroogd. Nat maken met speeksel verhelpt het probleem niet. Sterker nog, het droogt je lippen alleen maar verder uit. Zorg daarom dat je altijd een verzorgende lipbalsem (zonder uitdrogende ingrediënten!) bij je hebt. En verder: leer het likken aan je lippen alsjeblieft af!

 

8. Bijt niet op je lippen


Als je op je lippen bijt, kunnen ze beschadigen of zelfs ontsteken. Heel vaak zorgt stress ervoor dat mensen op hun lippen bijten. Ben je gespannen, stop dan een (suikervrije) kauwgom in je mond en probeer vooral níet op je lippen te bijten.

 

9. Ben voorzichtig met te hete drankjes


Hete drankjes, zoals koffie en thee kunnen je lippen lelijk verbranden. Er kunnen blaren ontstaan die littekens kunnen veroorzaken. Ben daarom voorzichtig met (te) hete drankjes.

 

10. Stel je lippen niet bloot aan wind of droge lucht van een airconditioning


Ga niet wandelen, fietsen of joggen zonder bescherming op je lippen.
Werk je in een ruimte met airconditioning, zorg dan dat je altijd je verzorgende lipbalsem bij de hand hebt; niet alleen je huid, ook je lippen drogen ervan uit.


Veel succes met mijn tips!
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum ├ęcht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl