SKIN BASICS: 3 BASISTIPS VOOR EEN GEZONDE HUID

#Huidverzorging   

In deze blog verklap ik je drie basistips voor een gezonde huid. Doe er vooral je voordeel mee!

 

Als Dermalogica huidexpert ben ik maar met één ding bezig: een gezonde huid, jóuw gezonde huid om precies te zijn. En daarom deel ik graag zoveel mogelijk tips, zodat jij ook zelf de gezondheid van je huid kunt verbeteren. Vaak vragen mensen me: “Astrid, wat is nou de basis? Wat moet ik in íeder geval doen?” Het antwoord is eenvoudig: 1. reinigen, 2. exfoliëren en 3. iedere dag, 365 dagen per jaar, SPF op je gezicht smeren. Deze drie skin basics zijn de basis zijn voor een gezonde huid.


1. REINIGEN!

Hoe vies is jouw gezicht? Ik hoor je al denken: “Ik sta iedere dag onder de douche en dan stroomt het water ook over mijn gezicht.” Helaas, dat is écht niet voldoende. Wij leven in een tijdperk waarin veel cosmetica wordt gebruikt en de lucht vervuild is. Des te belangrijk(er) dat jij je huid goed reinigt. Dat vraagt om meer dan een aantal seconden wassen met water. Want wat bereik je daarmee? Onzuiverheden en verstoppingen in je huid! Dat wil je dus juist niet. En wat je misschien niet weet: verzorgingsproducten worden niet goed opgenomen door een niet goed gereinigde huid…

Een grondige reiniging is van groot belang voor (het behoud van) een gezonde huid. Daarom adviseer ik een dubbele reiniging. De eerste reiniger is een cleanser op oliebasis om in olie oplosbaar vuil te verwijderen, zoals talg en make-up. De tweede reiniging heb je nodig om alle in water oplosbaar vuil te verwijderen en je huid te voeden. Als je dat iedere dag doet, ben je goed bezig!


2. EXFOLIËREN!

Oftewel: het regelmatig verwijderen van dode huidcellen. Waarom willen we die kwijt? Om de textuur en de kleur van je huid te verbeteren, om celvernieuwing te stimuleren en om het opnamevermogen van je huid te verbeteren. Resultaat: je huid voelt weer glad en stralend aan.


3. SPF!

Ons natuurlijk zonlicht bestaat voor ongeveer 95% uit UVA en voor 5% uit UVB-stralen. De UVA-stralen zorgen voor veroudering van je huid (de A van Aging), de UVB stralen zorgen voor de verbranding (de B van Burning). Let op: de gemiddelde SPF biedt alleen bescherming tegen UVB-stralen. Zorg dus altijd dat je een zogenaamde ‘breedspectrum zonnebrandcrème’ koopt, want die beschermt je tegen zowel UVA als tegen UVB-straling. En dit heb je 365 dagen per jaar nodig!


En? Doe jij dit allemaal al of ga je nu met deze tips aan de slag?


Foto’s: Dermalogica
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum ├ęcht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl