HOUTSKOOL VOOR JE HUID? JA, HOUTSKOOL!

#Huidverzorging   

Ontdek alles over Dermalogica's Charcoal Rescue Masque; een nieuw houtskoolmasker dat je huid bijzonder diep zuivert en dat helpt om nieuwe onzuiverheden te voorkomen.

 

Houtskool is hot! Je ziet het tegenwoordig steeds vaker op de ingrediëntenlijst van allerlei cosmeceuticals (ofwel verzorgingsproducten die de huid beïnvloeden en verbeteren). Is dit alleen maar een trendy hype of heeft houtskool echt een positieve werking op je huid? Ik verzeker je: deze black beauty is een bijzonder krachtige reiniger die je huid ook nog eens kalmeert, verfijnt, verheldert en revitaliseert. Een ware alleskunner voor ieder huidtype. Hoogste tijd voor een lesje houtskool. En bereid je maar vast voor op je eerste zwarte houtskoolmasker!


OM TE BEGINNEN: WAT IS HOUTSKOOL PRECIES?

Houtskool is de (kool)stof die overblijft na het verhitten van materialen als turf, steenkool en hout.


De term ‘geactiveerd’ houtskool betekent dat de houtskool is verhit tot extreem hoge temperaturen (tot wel 1000°C) en daarna weer heel snel is afgekoeld. Hierdoor ontstaan poriën of gaatjes in de molecuulstructuur. Het resultaat is mineraalrijk geactiveerd houtskool dat tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht kan adsorberen of opzuigen (het sponseffect).


ADSORPTIE

Geactiveerd houtskool is een negatief geladen stof met een enorm adsorberend vermogen; het trekt positief geladen stoffen, zoals gifstoffen en chemicaliën, heel gemakkelijk aan. Dit magneeteffect verschilt van het sponseffect dat plaatsvindt bij absorptie.

 

Geactiveerd houtskool wordt níet door het lichaam opgenomen, maar trekt chemicaliën en gifstoffen in het lichaam aan, waardoor deze het lichaam kunnen verlaten.


BINCHOTAN HOUTSKOOL

Geactiveerd binchotan houtskool wordt gewonnen uit het hout van de Japanse ubame eikenboom. Het is van bijzonder hoge kwaliteit en het is het hoofdingrediënt in Dermalogica’s Charcoal Rescue Masque.


Als je dit houtskoolmasker op je huid aanbrengt, zorgt het negatief geladen binchotan houtskool ervoor dat positief geladen deeltjes, zoals overtollig talg, toxines en andere onzuiverheden uit je poriën worden ‘getrokken’, zodat je ze daarna gemakkelijk van je huid kunt afspoelen. Op die manier helpt dit masker je huid bijzonder diep te zuiveren en nieuwe onzuiverheden te voorkomen.


HET CHARCOAL RESCUE MASQUE:

♥ Zuivert – geactiveerd binchotan houtskool zorgt voor een drastische vermindering van overtallig talg en onzuiverheden.

♥ Verheldert – vulkanische as, zeezout en bamboe-extract exfoliëren je huid, terwijl alpha hydroxyzuren de celvernieuwing stimuleren.

♥ Kalmeert – Nlacinamide (vitamine B3) vermindert roodheid en verstopte poriën.

♥ Verfijnt – Chileense wilde munt-extract verbetert je huidtextuur en verfijnt je poriën.

♥ Revitaliseert – zwavel verwijdert doffe en dode huidcellen, revitaliseert je huid en vermindert acne-veroorzakende bacteriën.


Benieuwd? Vanaf deze maand (juli 2016) is het Charcoal Rescue Masque verkrijgbaar bij Advance Beauty!
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum ├ęcht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl