DE ZON IS EEN VALSE VRIEND VOOR JE HUID ÉN VOOR ACNE

#Acne   

In deze blog leg ik je uit waarom de zon een valse vriend voor je huid is; vooral als je last hebt van acne! Lees snel verder als je wilt weten waarom.


De zon, we zijn er allemaal zo dol op. Zodra er één zonnestraal te zien is, veren we op en voelen ons happy. Logisch, het is ook heerlijk om de warmte van de zon op je huid te voelen. Maar tegelijkertijd is diezelfde zon voor 80% (!) verantwoordelijk voor de veroudering van je huid. En dát willen we niet; daar worden we helemáál niet blij van…


Dus eigenlijk is de zon een valse vriend. Daarom is het belangrijk dat je je huid altijd heel goed beschermt tegen de schadelijke UV-stralen, óók als de zon niet schijnt. Gewoon 365 dagen per jaar een goede SPF met de juiste (niet-verstoppende) ingrediënten is mijn advies (en dat kan ik niet vaak genoeg herhalen). Dat geldt óók voor tieners met acne; waarom zij extra voorzichtig moeten zijn in de zon leg ik hieronder uit.


HOE ZIT HET MET ACNE EN DE ZON?

Bijna alle tieners denken dat het juist goed is om in de zon te zitten, omdat hun acne daardoor minder wordt. Ja en nee.

 

In eerste instantie zorgen de UV-stralen ervoor dat bacteriën worden gedood, waardoor ontstekingen verminderen. Maar helaas, dit is slechts korte termijn-geluk.

 

Onder invloed van UV-B straling wordt namelijk een versnelde aanmaak van huidcellen in gang gezet, waardoor de opperhuid dikker wordt. Dit is, net zoals het bruin worden, een natuurlijk verdedigingsmechanisme van je huid om UV-straling te blokkeren, zodat het zonlicht minder schade kan aanrichten.

 

Maar… een dikkere opperhuid of hoornlaag betekent ook dat talg minder makkelijk uit je poriën kan vloeien, waardoor ze sneller dichtslibben. En dat betekent: meer kans op puistjes! Dus als jij na de zomer opeens weer veel meer puistjes krijgt, dan weet je nu hoe dat komt.

 

Wat ook nog een duit in het zakje kan doen, is de zonnebrandcrème (SPF) die je gebruikt. Heel veel crèmes zitten vol ingrediënten die je huid verstoppen en irriteren, waardoor acne kan verergeren.

 

Check daarom altijd goed het ingrediëntenlijstje van jouw SPF (in deze blog vind je meer info over welke ingrediënten je absoluut niet wilt tegenkomen in jouw zonnebrand of verzorgingsproducten).
Mijn tip: kies altijd voor een bescherming met veilige filters en zonder parfum (want dat laatste vergroot de kans op blijvende pigmentvlekken).

Als je vrijblijvend advies wil over welke SPF het beste is voor jouw huid, mag je me gerust bellen of mailen!




GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Acne   

#Acne   

16 FEITEN & FABELS OVER ACNE

Er wordt heel veel verteld en geschreven over acne. Wat is waar en wat is niet waar? Hoogste tijd om in deze blog een paar feiten en fabels voor je op een rij te zetten.


#Acne   

ACNE & VOEDING: WAT IS GOED VOOR JE EN WAT KUN JE BETER LATEN STAAN?

Als je last hebt van acne, dan kan het eten van bepaalde voedingsmiddelen een positief óf juist een negatief effect hebben op je huid. Wat is goed voor je en wat kun je beter laten staan?


#Acne   

DE ZON IS EEN VALSE VRIEND VOOR JE HUID ÉN VOOR ACNE

In deze blog leg ik je uit waarom de zon een valse vriend voor je huid is; vooral als je last hebt van acne! Lees snel verder als je wilt weten waarom.





Categorieën

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl