Face Mapping: Dermalogica's unieke huidanalyse

Als je voor de eerste keer een Dermalogica gezichtsbehandeling bij mij boekt, begin ik altijd met een Face Mapping. Dit is de unieke huidanalyse-methode van Dermalogica; een professionele, nauwkeurige analyse om de conditie van jouw huid in kaart te brengen. Daarvoor neem ik iedere zone van je gezicht onder de loep. En dit resulteert in een persoonlijk Skin Fitness Plan met een product- en behandeladvies.

Uiteraard herhaal ik deze Face Mapping regelmatig, want het doel van mijn gezichtsbehandelingen is immers dat jouw huid verbetert. Hier lees je hoe Face Mapping werkt, waar het vandaan komt en wat het zoal kan onthullen.

 

 

Face Mapping is dus het unieke en slimme concept voor een professionale huidanalyse van Dermalogica. Face Mapping levert snel een helder en objectief totaalbeeld op van de conditie van jouw huid.

 

Het concept is (onder meer) gebaseerd op de Chinese gezichtsdiagnostiek oftewel ‘face reading’. Volgens deze filosofie vertelt je gezicht precies hoe je je voelt, wat je hebt meegemaakt, hoe het met je organen is gesteld en wat je capaciteiten zijn.

 

‘Face reading’ laat zien of er een energietekort is, of er blokkades zijn in de doorstroming van de energie en hoe iemands uitstraling is.

 

Energietekorten of blokkades in de vrije doorstroom van de energie zijn bijvoorbeeld te herkennen aan horizontale of verticale lijnen en rimpels in de middellijn van het gezicht. De glans in iemands ogen en de kleur van de huid verraden zijn of haar uitstraling.

 

Emoties worden zichtbaar als lijnen en rimpels zich op een specifieke plaats in het gezicht ontwikkelen. Elke lijn of rimpel hoort namelijk bij een bepaalde emotie of verstoring van het bijbehorende orgaan.

 

Verder zijn orgaanverstoringen te herkennen als een bepaalde plek in het gezicht een afwijkende kleur heeft, ingevallen of juist gezwollen is.

 

Kortom: de Chinese geneeskunde let op veel kleine aspecten in het gezicht, zoals rimpels, huidverkleuringen, zwellingen en puistjes, maar vooral ook waar in het gezicht deze zich bevinden.
 

Met Face Mapping wordt de huid zone voor zone geïnspecteerd en onderzocht op bijzonderheden, die in jouw persoonlijke Skin Fitness Plan worden vastgelegd. Door moderne huidanalyse-technieken te combineren met Chinese diagnostiek, kunnen wij met Face Mapping snel een helder beeld geven van jouw huidconditie en mogelijk onderliggende oorzaken; maar ook kunt je rekenen op een objectief professioneel advies om je huid te verbeteren en gezond te houden.

VOORBEELDEN VAN WAT FACE MAPPING ZOAL KAN ONTHULLEN


Zones 1 & 3
In de Chinese geneeskunde zijn dit de reflexzones van de blaas en het spijsverteringskanaal. Als je hier vaak puistjes en ontstekingen hebt, kan dit betekenen dat je meer natuurlijke voeding nodig hebt, maar ook dat je meer water moet drinken om afvalstoffen beter af te voeren.


Zone 2
De zone tussen de wenkbrauwen staat in verband met de lever. Heb je last van verstoppingen, roodheid of schilfertjes op deze plaats, dan kan dit duiden op overconsumptie van alcohol en vetrijk voedsel of op een voedselallergie of -intolerantie. Ook kan het betekenen dat je te laat op de avond nog iets eet.


Zones 4 & 10
Je oren zijn erg gevoelig en staan in verband met je nieren. Zijn je oren vaak erg warm? Drink dan meer water en minder cafeïne en alcohol. Verstoppingen net voor of achter het oor kunnen ontstaan als je extreem veel belt (ook met een headset).


Zones 5 & 9
Je wangen onthullen de gezondheid van je longen en holtes. Rokers en mensen met allergieën hebben vaak last van fijne gesprongen adertjes (couperose) of verstoppingen.


Zones 6 & 8
Je ogen staan in verband met je nieren. In deze zones kun je last hebben van gerstekorrels, wallen en lijntjes. Wallen en donkere kringen zijn vaak erfelijk, maar kunnen erger worden als je te weinig water drinkt en onvoldoende slaapt.


Zone 7
Een verhoogde bloeddruk of het begin van rosacea (een chronisch ontstoken huid) kunnen worden herkend aan een rode neus. Hormoonschommelingen zijn vaak de oorzaak van pigmentatie of overbeharing op de bovenlip.


Zones 11 & 13
Hormonen zijn ook de veroorzakers van ontstekingen en verstoppingen aan beide kanten van de kin. Stress en spanningen zorgen regelmatig voor ontstekingen of puistjes onder de kaaklijn.


Zone 12
Overmatige haargroei op de kin is ook dikwijls het gevolg van hormoonschommelingen, mogelijk veroorzaakt door stress. Puistjes of bultjes op het midden van de kin staan niet zelden in relatie met darmklachten.


Zone 14
Heb je veel stress, dan kan zich dit uiten in de vorm van rode vlekken of puistjes in de hals. Pigmentvlekken in de hals kunnen overigens ook ontstaan door parfumgebruik. Spray de parfum daarom liever in je haren.

 

Exclusief voor Dermalogica

Face Mapping is exclusief voor Dermalogica ontwikkeld door The International Dermal Institute (IDI). Deze unieke manier van huidanalyse wordt dan ook uitsluitend uitgevoerd door professionele schoonheidsspecialistes bij de aangesloten en geautoriseerde Dermalogica Skin Care Centers (zoals Advance Beauty).

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl