ACNE-THERAPIE: een 3-stappen-plan

Acne is een lastig huidprobleem. Daarom heb je de hulp nodig van een acne-specialist, want dat is de enige manier om acne echt onder controle te krijgen.

Tijdens de acne-therapie ga ik ervoor zorgen dat de huid van jouw zoon of dochter schoon wordt. Op een professionele manier ga ik de verstoppingen verhelpen: het ledigen van comedonen (mee-eters) heet dat in vaktaal. Dit is essentieel, omdat die comedonen de voorlopers van puistjes zijn.

 

ACNE-THERAPIE IS EEN 3-STAPPENPLAN

Mijn acne-therapie is erop gericht om nieuwe mee-eters te voorkomen en te ervoor te zorgen dat er geen nieuwe ontstekingen ontstaan. Dit gebeurt in het volgende 3-stappenplan:


1.  De acne-behandeling

Dit is een 45 – 60 minuten durende dieptereiniging die bestaat uit:

• een cleansing (reiniging)
• een exfoliatie
• het ledigen van comedonen en indien nodig het verwijderen van puistjes
• tot slot een kalmerend masker en/of kalmerende crème
 

2.  Zelf thuis aan de slag

Alleen samen kunnen we het allerbeste resultaat bereiken, dus jouw tiener moet thuis zelf ook serieus aan de slag. Uiteraard leg ik tijdens de eerste behandeling precies uit wat hij of zij moet gaan doen en hoe. Dit is niet zo ingewikkeld, maar het is vooral zaak dat jouw zoon of dochter dit consequent volhoudt. Hieronder leg ik alvast uit wat het stappenplan voor thuis is.
 

3.  Repeat

Om de acne onder controle te krijgen en vooral te houden, herhalen we de acne-behandeling iedere drie tot vier weken. Dit is belangrijk om de huid op een professionele en verantwoorde manier schoon te houden. Want zelf mee-eters of puistjes thuis uitdrukken is uit den boze; hiermee kun je meer schade aanrichten dan je denkt. Het vergroot niet alleen de kans op een verergering van bestaande ontstekingen, jouw tiener loopt ook het risico op verspreiding van de acne door besmetting én op blijvende littekens.

 

HET RESULTAAT: EEN SCHONE HUID!

Eventuele verstoppingen kunnen geen nieuwe puistjes meer veroorzaken door het continu ledigen van comedonen. Dit zorgt ervoor dat de tienerhuid schoon blijft.

 

 

 

HET STAPPENPLAN VOOR THUIS

Als jouw tiener thuis trouw aan de slag gaat, dan versterkt dit het effect van een schone huid aanzienlijk. Dat wil zeggen: een huid zonder of in ieder geval veel minder verstoppingen. Het thuisritueel bestaat uit de volgende 4 stappen:

 

1. Iedere ochtend en avond de huid reinigen met een goede reiniging die salicylzuur bevat.

2. Iedere ochtend, na het reinigen, een moisturizer aanbrengen en evt. nog een aparte SPF.

3. Iedere avond, na het reinigen, een nachtcrème aanbrengen.

4. Eén tot twee keer per week exfoliëren.

 

KIES DE BESTE PRODUCTEN VOOR THUIS

Voor het beste resultaat is het essentieel om te kiezen voor goede producten met de juiste hoogwaardige ingrediënten, die echt hun werk doen; die de huid op de juiste manier voeden.

Dit zijn de vier basisproducten van Dermalogica die ik van harte aanbeveel:

 

Breakout Clearing Foaming Wash 

Deze schuimende cleanser verwijdert vuil en overtollig talg waardoor poriën worden gezuiverd en verstoppingen worden voorkomen en verminderd.

 

Oil Clearing Matte Moisturizer SPF15

Deze ultralichte moisturizer minimaliseert een glimmende huid. De niet vette en hydraterende formule gaat een vette huid tegen en zorgt voor een mat resultaat op de vette zones zoals de neus en het voorhoofd. Het product bevat bovendien een breedspectrum zonbescherming (SPF15) om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

 

Breakout Clearing Overnight Treatment

Deze nachtverzorging verzacht en hydrateert de huid. De formule trekt snel in en herstelt de huid van puistjes. Bovendien wordt de talgproductie onder controle gehouden.

 

Blackhead Clearing Pore Control Scrub

Deze scrub verwijdert dode huidcellen en zorgt voor een grondige reiniging.

 

Alle producten zijn uiteraard verkrijgbaar bij Advance Beauty.

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl