10 TIPS OM HYPERPIGMENTATIE TE VOORKOMEN

#Huidverzorging   

Zonlicht is de belangrijkste factor voor het ontstaan of erger worden van pigmentvlekken. Ik heb 10 tips voor je om hyperpigmentatie te voorkomen.

 

Blootstelling aan zonlicht is de belangrijkste factor voor het ontstaan of erger worden van pigmentvlekken. Je krijgt pigmentvlekken als je pigmentcellen opeens te veel pigment aanmaken. Hyperpigmentatie noemen we dat. Wat kun je doen om hyperpigmentatie te voorkomen? Ik heb 10 tips voor je:
 

 1. Ga nooit de deur uit zonder breedspectrum zonnebeschermingsproduct met een hoge factor (SPF). Iedere dag genoeg smeren is een absolute must! Je kunt ook nog een leuk hoedje of een grote zonnebril opzetten om je gezicht extra te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
   
 2. Ga níet onder de zonnebank; de straling is minstens zo schadelijk voor je huid als echt zonlicht!
   
 3. Gebruik nooit geparfumeerde huidverzorgingsproducten en spray ook nooit parfum op als je in de zon gaat.
   
 4. Vermijd verstoppende ingrediënten, die irritatie van je huid kunnen veroorzaken. Denk aan mineralie oliën, lanoline, harde alcohol en synthetische geur- en kleurstoffen.
   
 5. Gebruik bij voorkeur cosmetica-producten op basis van hoogwaardige, zuivere ingrediënten.
   
 6. Krab nooit aan puistjes; voor je het weet houd je er een litteken(tje) en een verkleuring aan over.
   
 7. Exfolieer een paar keer per week. Gebruik hiervoor het liefste een milde exfoliant (Daily Microfoliant van Dermalogica is zo’n milde exfoliant, die ook nog eens het Skin Brightening Complex bevat dat je huid verheldert).
   
 8. Overweeg eens een professionele exfoliatie; dit stimuleert je celvernieuwing en de productie van collageen, waardoor je huid zich sneller vernieuwt en eventuele (hyper)pigmentatie minder zichtbaar wordt.
   
 9. Kies voor verzorgingsproducten met de juiste werkende ingrediënten, zoals de brightening ingrediënten van Dermalogica’s PowerBright TRx-productlijn.
   
 10. Bel mij voor advies! ;-)

 

 

Foto via Dermalogica
GERELATEERDE BLOGS IN DEZE CATEGORIE: #Huidverzorging   

#Huidverzorging   

VERHELDER EN VERSTEVIG JE HUID MET DERMALOGICA’S BIOLUMIN-C SERUM

Als je goed voor je huid wilt zorgen, vroegtijdige veroudering wilt tegengaan en iedere dag wilt stralen, dan is het gloednieuwe BioLumin-C Serum ├ęcht iets voor jou.


#Huidverzorging   

SOUND SLEEP COCOON IN PLAATS VAN SCHAAPJES TELLEN...

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Ontdek er alles over in deze blog.


#Huidverzorging   

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN GEVOELIGE HUID

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of een gevoelig geworden huid. Maar wat is een gevoelige huid precies en wat kun je hiertegen doen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Categorie├źn

 

INSTAGRAM FEED

De beste beauty-tips & lekkerste recepten gratis in je mailbox?
Abonneer je nu op mijn AdvanceBeautyTips!

Advance Beauty
Astrid van de Goor
Kerkstraat 205 - 6006 KN Weert
T 06 21 54 73 40
E info@advancebeauty.nl