Ik wens je veel niets-momenten!

Lifestyle, Massage | Reacties staat uit voor Ik wens je veel niets-momenten!

Door Mariëlle van Tuel, Advance Massage

Het nieuwe jaar lijkt nog maar net begonnen, maar tegelijkertijd realiseer ik me hoe snel de tijd gaat. Terwijl ik deze blog schrijf, is het immers alweer week 4 in januari… Time flies indeed! Reden te meer om het vandaag te hebben over onthaasten.

Ik vind dat een dag te weinig uren heeft, jij waarschijnlijk ook. Er is zoveel te doen, er moet altijd wel iets af of worden gedaan. En terwijl ik dit opschrijf, krijg ik een flashback. BAM, terug naar mijn jeugd. Wellicht herinner jij je dit ook nog wel; dat je je zo kon vervelen? Dagen waarop er niet gezelligs te doen was. Niet mee naar de voetbalwedstrijden van mijn vader, waar we altijd werden verwend met échte chocomelk en repen chocolade. Geen gezellige bezoekjes aan opa en oma op zondagmiddag, waar de hele familie bij elkaar kwam en we steevast eindigden bij het Stuivertje om lekker samen te eten.

Nee… er waren van die dagen waarop de uren voorbij kropen en ik me intens verveelde. Vooral de zondagen waarop het buiten druilerig en nat was.

Mijn ouders hadden geen boodschap aan mijn geklaag dat ik me verveelde. Daar was niets mis mee, zeiden ze… Dus vertrok ik naar boven, naar mijn kamer op zolder.

Ik was gek op mijn kamer met al mijn verzamelingen. In die tijd struinde ik als 16-jarige al alle rommelmarkten af. Mijn slaapkamer was mijn heiligdom.

Ik ging op bed liggen en vond het allemaal maar saai. Oh, wat verveelde ik me! Mijn boeken had ik uitgelezen, in huiswerk had ik zó geen zin, er stonden geen gezellige bezoekjes aan opa en oma op het programma. Kortom, ik moest mezelf zien te vermaken.

Dus muziek aan, op bed liggen luisteren naar Fleedwood Mac. En juist door dat niets doen, begon mijn creativiteit te borrelen. Ik ging mijn kamer schoonmaken, alle meubeltjes verplaatsen, kop thee met iets lekkers erbij en rommelen maar.

Wat een heerlijk gevoel was dat; mijn kamer was na een aantal uren spik en span (mijn moeder ook meteen blij), ik werd weer vrolijk en opgeruimd vanbinnen.

Wat ik hiermee wil zeggen?

Probeer eens in je drukke agenda een dag of op z’n minst een dagdeel niets te plannen. Telefoon weg, tv uit (ook niet Netflixen!). Stilte of juist muziek aan, wat jij fijn vindt. Ga lekker op je bed of op je fijne bank liggen en sluit je ogen. En kijk maar eens wat er gebeurt…

Alles is goed! Er hoeft niets.

Voel je vooral niet schuldig dat je ‘niets’ hebt gedaan. Want je hebt namelijk wel wat gedaan: je hebt goed voor jezelf gezorgd!

Ik wens je dit jaar genoeg ‘niets-momenten’. ❤️

Veel liefs,
Mariëlle