Veelgestelde vragen over waxing

Alles wat je over waxing wilt weten; al jouw vragen over waxing op een rij

 

Waarom waxen?

Waxen is de enige ontharingsmethode waarbij je direct een geweldig resultaat bereikt: een heerlijk zachte en soepele, maar vooral supergladde huid. Het is tegelijkertijd de enige methode waarbij het haar 3 tot 6 weken wegblijft; je bent dus weken achter elkaar verlost van ongewenst haar. Hier lees je meer over de voordelen van waxen.

Is waxen hetzelfde als harsen?

Nee, het is niet hetzelfde. Schoonheidsspecialistes gebruiken bij harsen vaak een roller en strips. Harsen is weliswaar door iedereen gemakkelijk te leren, maar levert niet het ultieme resultaat op. Bovendien is harsen pijnlijker dan waxen. Waxen is de manier van ontharen die vandaag de dag internationaal standaard is. De wax wordt met een spatel aangebracht om daarna, met zo min mogelijk ongemak en pijn snel te worden verwijderd.

HOE LANG MOGEN OF MOETEN MIJN HAARTJES ZIJN OM TE KUNNEN WAXEN?

Haartjes kunnen met Lycon wax al vanaf 1 mm worden verwijderd. De ideale lengte is 5 mm en de maximale lengte 1,5 cm.

KAN IK TUSSEN 2 WAXBEHANDELINGEN GEWOON SCHEREN?

Dat kan zeker, maar wij raden het niet per se aan. Naast het eventuele ongemak van scheren (stoppeltjes, jeuk en/of bultjes) komen de haartjes harder terug als stoppel. Je volgende waxbehandeling voelt dan weer als de eerste keer. Verreweg de meeste mensen die waxen zijn direct overtuigd en weten wel beter dan tussendoor te scheren. Het fijne van waxen is namelijk, dat de haartjes steeds zachter en minder vaak terugkomen. Het beste resultaat bereik je dan ook door een tijd lang alleen te waxen en de scheermesje links te laten liggen.

WANNEER WORDT WAXEN AFGERADEN?

Waxen is voor verreweg de meeste mensen de ultieme ontharingsmethode, maar in sommige gevallen is het beter om niet te waxen. Wij raden waxen af als je een van de volgende medicijnen gebruikt (deze kunnen namelijk een extra gevoelige en/of zwakke huid veroorzaken):
– Retin A
– Renova
– Differin
– Isotretioin
– Roaccutane

Heb je diabetis, vertel dit dan even voor de behandeling; we kunnen dan rekening houden met het feit dat je misschien een dunnere huid hebt.

IK HEB EEN DUNNE, GEVOELIGE OF BESCHADIGDE HUID. KAN IK TOCH WAXEN?

Als je een beschadigde, zeer dunne of erg gevoelige huid hebt, meld dit dan van tevoren, dan houden wij hier rekening mee. Is je hele huidoppervlakte beschadigd, dan raden wij waxen absoluut af.

KUN JE OOK WAXEN ALS JE ZWANGER BENT?

Jazeker! Vooral in de laatste maanden is zelf scheren vaak lastig. Houd er rekening mee dat het waxen tijdens je zwangerschap wel iets gevoeliger kan zijn.

HOE EN WANNEER KAN IK EEN AFSPRAAK MAKEN?

Je kunt van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 20 uur of op zaterdag tussen 9 en 13 uur bellen of sms’en naar (06) 62 15 47 340 om een afspraak te maken. Mailen kan natuurlijk ook altijd.

MOET IK CONTANT BETALEN?

Je mag na afloop contant betalen, maar je kunt uiteraard ook pinnen.