Het lekkerste recept voor Aziatische noodle soep (ramen)

Lifestyle, Weight loss | Reacties staat uit voor Het lekkerste recept voor Aziatische noodle soep (ramen)

Deze rijk gevulde ramen (ofwel Aziatische noodle soep) is té lekker voor woorden. Een echte opkikker, boordevol smaken en gezonde ingrediënten. Maak ‘m dit weekend nog! 😉

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

Vlees
• 400 gram kipdijfilet
• 1 teentje knoflook (geperst)
• 1 el zoute sojasaus
• 2 el sesamolie

Noodles
• 400 gram soba of dunne noodles

Bouillon
• 1,5 l kippenbouillon
• 2 teentjes geperste knoflook
• 4 el zoute sojasaus
• 4 el sesamolie
• ½ tl Chineese vijfkruidenpoeder
• snufje chilipoeder
• 1 tl suiker
• 1 tl gemberpoeder

Toppings
• Spitskool in reepjes gesneden (of 4-6 bladen paksoi)
• 2 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd
• 100 gram taugé
• paar druppeltjes sesamolie
• sesamzaadjes
• 3 lente-uitjes

Aan de slag!

1. Bak de kip gaar in een koekenpan met knoflook, sojasaus en sesamolie. Draai het vuur uit en laat afkoelen.

2. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel af met koud water.

3. Breng de bouillon in een grote pan aan de kook.

4. Voeg de geperste teentjes knoflook, de sojasaus, het vijfkruidenpoeder, chilipoeder en gemberpoeder toe en breng de soep aan de kook.

5. Draai het vuur lager en laat 5 minuten trekken.

6. Kook de eieren. Ondertussen blancheer je de spitskool en de taugé.

7. Schep de noodles in vier grote kommen. Verdeel de spitskool erover en schep de taugé ernaast. Dan verdeel je de eieren en tot slot de gebakken reepjes kip. 

8. Vul de kommen nu met de hete bouillon op en garneer met sesamolie, sesamzaadjes en ringetjes lente-ui. Voor de liefhebbers: gebakken uitjes zijn er ook nog lekker bij.

Klaar en smullen maar!

En? Ga jij ‘m proberen deze noodle soep? Ik vind het leuk als je een foto van jouw ramen met me deelt op Facebook!