Speciale huidverzorging voor tieners (met puistjes)

Acne, Face | Reacties staat uit voor Speciale huidverzorging voor tieners (met puistjes)

Be smart, have a Clear Start!

Heb jij ook een puberende tiener?
Zo eentje bij wie de hormonen door zijn (of haar) lijfje gieren.
Die tot zijn (of haar) grote ontzetting en verdriet de eerste puistjes krijgt?

Oh boy. Even terug in de tijd om je te herinneren hoe verschrikkelijk je het zelf vond die k-puistjes. En hoe ellendig en onzeker je je daardoor kon voelen.

Ik kan me niet herinneren dat er in mijn tijd veel bewuste moeders waren, die goede huidverzorgingsproducten kochten voor zoon- of dochterlief. Jij wel? Een flesje Clearasil uit de supermarkt hooguit; help, wat een troep was dat.

Maar gelukkig zijn de tijden veranderd.
Onze puberende zonen en dochters kunnen wél op onze hulp rekenen, toch?
Want wij doen er immers ook alles aan om onze huid gezond te houden;
wij verzorgen ons gezicht iedere dag goed met de beste producten en dat willen wij ook voor onze kids.

Wat we vooral níet willen, is dat ze zich door die puistjes laten intimideren en rot voelen. Of dat ze iedere keer naar boven rennen om te knijpen zodra ze een kleine pukkel op hun mooie jonge gezichtje zien verschijnen.

We kunnen onze kids het leed van (meer of minder) pukkels helaas niet besparen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze leren wat ze hier wel en niet mee moeten doen en dat ze hun gezicht nu juist heel goed en met liefde moeten verzorgen.

Wat onze tieners vooral níet moeten doen!

1. Helaas denken heel veel pubers dat ze puistjes kunnen uitbannen door hun huid uit te drogen.
Ze geloven namelijk dat je alleen pukkels krijgt als je een vette huid hebt.
Logische redenering om dan producten te kopen die een uitdrogende werking op de huid hebben.
Maar helaas is dit een fabeltje.

Ook (of juist) een gedehydrateerde (of vochtarme) huid kan puistjes veroorzaken. Het vochttekort kan zorgen voor een vertraging van de celvernieuwing; cellen kleven samen, poriën raken verstopt en een ontsteking (puistje!) ligt op de loer.

2. Zelf puistjes uitknijpen; een absolute no-go!
De kans is erg groot dat de ontsteking alleen maar erger wordt.
Bovendien lopen ze het risico op een blijvend litteken(tje).
Kom liever om de paar weken naar mij voor een professionele behandeling.
En ja, ik knijp waar nodig. En ja, dit kan pijn doen. Maar ik kan je verzekeren dat de huid van je zoon of dochter er enorm bij gebaat is.

Behalve mijn eigen zoon behandel ik geregeld tieners in de salon en het is tegenwoordig echt de normaalste zaak van de wereld dat er ook jongens bij mij in de stoel liggen (weliswaar komt mamma vaak mee, maar dat is helemaal okay).

Be smart, have a Clear Start met de beste huidverzorging voor tieners

Speciaal voor tieners ontwikkelde Dermalogica de Clear Start productlijn (met tiener-prijsjes!). Tien producten speciaal voor het bestrijden van onzuiverheden in de jonge tienerhuid; ze helpen de talgproductie te reguleren en bevatten verzorgende en antibacteriële ingrediënten.

In tegenstelling tot veel andere producten voor jeugdacne zijn de producten van Clear Start mild voor de jonge huid en ze drogen de huid vooral niet uit. En, zoals gezegd, zijn de producten tienervriendelijk geprijsd.

Bel mij gerust of maak een afspraak, dan kunnen we samen bespreken welke Clear Start producten geschikt zijn voor jouw puberende dochter of zoon!
Of profiteer van mijn unieke acne-rittenkaart; bijzonder scherp geprijsd en als bonus heb ik een mooie verrassing voor jouw tiener in petto!