Gruwelijk lekkere granola bars

Face, Lifestyle | Reacties staat uit voor Gruwelijk lekkere granola bars

Ik ben dol op de granola van MariĆ«lle en sinds ze die hier bij Advance Beauty ook verkoopt, valt het woord granola tig keer per week in de Kerkstraat. šŸ™‚

We love granola, dat moge duidelijk zijn. Maar ja, Ć­edere dag granola als ontbijt wordt ook een beetje saai. Afwisseling is het toverwoord, dus toen ik dit recept voor deze granola bars tegenkwam, mĆ³est ik dat gewoon proberen.

Het was meteen een schot in de roos. Meestal gooi ik een Astrid-sausje over de recepten die ik uitzoek, maar dat was deze keer niet nodig. Deze granola bars zijn simpelweg gruwelijk lekker. Ideaal voor een snel ontbijt, maar ook perfect om mee te nemen als lunch naar je werk of als je een dag veel onderweg bent. Wat mij betreft een toppertje.

Wat heb je nodig?

 • 1 blikje gecondenseerde melk 400 gr (je vindt dit in de supermarkt meestal bij de koffiemelk, anders even vragen)
 • 250 gr (grove) havermout vlokken
 • 75 gr kokosrasp
 • 225 gram ongebrande noten, zaden, gedroogde vruchten en pitten (er zijn kant-en-klare zakjes te koop, bijvoorbeeld de fruit- en pittenmix van AH, maar je kunt ook kiezen voor een eigen combi, bijvoorbeeld 100 gr zonnebloempitten en 125 gr krenten; wat jij lekker vindt).
 • 1 zakje vanille suiker
 • en een snufje zout

Aan de slag

 1. Bekleed een groot (vierkant) bakblik of een ovenschotel met bakpapier.
 2. Verwarm de oven voor op 130 gr.
 3. Doe de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm dit langzaam tot het wat vloeibaar wordt.
 4. Meng alle andere ingrediƫnten in een schaal, schenk de verwarmde melk erbij en roer alles goed door elkaar.
 5. Schenk het mengsel in het bakblik. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan; echt flink aandrukken, anders valt alles uit elkaar.
 6. Zet het bakblik 45 minuten in de oven; de laatste 2 minuten verhoog je de stand naar 200 graden, zodat de bovenkant mooi bruin wordt.
 7. Haal het baksel meteen uit de vorm, anders wordt de onderkant vochtig. Leg op een plank en snijd in mooie rechthoekige bars of vierkante ā€˜hapklareā€™ blokjes als je dat leuker vindt. Gewoon breken kan ook, dat doe ik het liefste.
 8. Laat de granola bars goed afkoelen enĀ berg ze luchtdicht afgesloten op. Zo kun je ze gemakkelijk een paar dagen bewaren (mits ze zo lang overleven, want ze zijn gruwelijk lekker).

Smakelijk!

P.S. Ga jij ze maken, deze granola bars? Ik vind het heel erg leuk als je een foto met me deelt op Facebook!

granola bars recept